Brygge, Bruges

För att kunna utforska Belgien lite mer har vi bestämt oss att resa varje lördag till olika städer i Belgien, därför har vi också köpt en tågbiljett där man har tio tågresor! 
 
Den här Zaterdagen (lördagen) åkte vi till Brygge, Brygge är den största staden och huvudstad i provinsen Västflandern som ligger i delstaten Flandern.  Från Leuven tog det oss ca 1.45 min med tåg, efter att vi gått av tåget fick vi en turistkarta på stationen. Vi bestämde oss redan från början att vi skulle besöka pommesmuseumet, chokladmuseum och ölmuseum. Ute på gatan fanns det turister överallt, vilket inte är så förvånande då staden är magisk fin!  På det stora torget (Grote Markt) reser sig ett stort klocktorn Belfort som också är ett landmärke för Brygge, i Grote Markt ligger också Brygges stadshus. 
En bit ifrån torget låg pommesmuseumet som vi först gick till, allt handlade bara om potatis! haha Skulpturer och massa konst av potatis. Man kunde också följa lite filmer om hur potatisen kom till Belgien och hur man ska laga riktig belgisk pommmes! Därefter gick vi vidare till chokladmuseet som viasade sig vara lite tråkigare än förväntat, man fick gå i många trappor och för det mesta se en massa serviser som b.la. Marie-Antoinette drack sin varmchoklad ifrån. Men vi fick en liten inblick om varifrån kakaobönor kom och hur det kom till Belgien. Lite coola saker fanns det ändå, exempelvis ett 120kg chokladägg samt olika chokladskulpturer som Barbafamiljen. På vägen till ölmuseet köpte vi oss varmchoklad med hasselnösmak. Det var väldigt ovanligt då vi fick en större chokladpralin på en pinne tillsammans med en kopp varm mjölk, det var fantastiskt gott! 
På ölmuseumet fick man i början en ipad med hörlurar där man vid varje stopp skulle få lyssna på historia om varje exponat samt fick ett quiz med tjugo frågor som man kunde besvara efter man gått igenom hela museet. Väldigt lärorikt! 
Efter alla museum gick vi runt för att hitta lite suvenirer hem, det blev självklart en massa praliner! 
 
Det var nog allt. 
 Kramar, Valeria och Kevin
 Här har vi Belfort som är 83 m hög, byggt år 1432.
 
Från potatismuseumet! :)
 
 
120kg Chokladägg
Konst? av potatis.
 
Stadshuset 
Grote Markt
 

Kommentera här: